Kun hver tredje vil af med forsvarsforbeholdet

Forøget fokus på europæisk forsvarspolitik har fået en række partier til atter at slå på tromme for en afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Det er bare ikke der, danskerne er.

Belgiske specialstyrker under en militærøvelse afholdt af Det Europæiske Forsvarsagentur. Det er én af de ting, som Danmark ikke er med i på grund af forsvarsforbeholdet.
Belgiske specialstyrker under en militærøvelse afholdt af Det Europæiske Forsvarsagentur. Det er én af de ting, som Danmark ikke er med i på grund af forsvarsforbeholdet.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Folkestemningen er ikke just med de politikere, som med fornyet kraft på det seneste har efterlyst et opgør med Danmarks forbehold for deltagelse i EU’s militære samarbejde.

Både lederne af Venstre og Radikale og stemmer fra Konservative og i lidt mere afdæmpet grad SF har markeret deres støtte til en afskaffelse af det snart 30 år gamle forsvarsforbehold.  

"Kære Mette - lad os sende forsvarsforbeholdet på pension inden næste valg." - klar opfordring fra @sofiecn#rvlm21 om at sende forsvarsforbeholdet til afstemning. "Der kommer ikke et mere logisk tidspunkt end nu."#TænkNyt #dkpol pic.twitter.com/3E92IfYCWg

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00