Opsamling på nordisk temadebat om fremtidens energisystemer i Skandinavien

Danmark, Sverige og Norge kan og skal øge samarbejdet, hvis landenes politiske målsætninger inden for vedvarende energi og en grønnere fremtid skal opnås. Sådan lyder konklusionen på Altingets tværnationale temadebat, der også bød på opråb, andre løsningsforslag og nye ideer fra en række skandinaviske aktører.

Foto: Asger Ladefoged, Bo Amstrup og Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Caroline BoasAnton SällElisabeth BergskaugJohanna Alskog

Midt i energikriser og den grønne omstilling står Danmark, Norge og Sverige alle overfor store udfordringer på energi- og forsyningsområdet. Kan et styrket samarbejde i regionen være vejen frem i jagten på løsningerne, eller tjenes landene bedst ved at kigge indad?

Det inviterede Altinget Danmark, Altinget Sverige og Altinget Norge til tværnational temadebat om.

Med øje for de politiske målsætninger, som Danmark, Norge og Sverige hver især har sat sig inden for vedvarende energi og særligt vindenergi, har en række relevante aktører fra hele den nordiske region budt ind med deres besyv om, hvordan fremtidens skandinaviske energisystemer og klimascenarier bør udforme sig. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024