Ny temadebat: Skal København have ny styreform?

Nuværende kommunalpolitikere, tidligere kommunalpolitikere og en ekspert vil i den kommende tid debattere Københavns styreform.

Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at København bør ændre styreform. Det har alle partier på nær Socialdemokratiet på Københavns Rådhus tidligere afvist.
Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at København bør ændre styreform. Det har alle partier på nær Socialdemokratiet på Københavns Rådhus tidligere afvist.Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Ritt Bjerregaard og Frank Jensen forsøgte som socialdemokratiske overborgmestre i 00'erne og 10'erne – uden held – at få ændret styreformen.

Nu har partiets spidskandidat til kommunalvalget, Sophie Hæstorp Andersen (S), meldt ud, at kommunen ikke skal have mellemformstyre, men udvalgsstyre med en enhedsforvaltning ligesom i 95 af kommunerne.

Alle partier på nær Socialdemokratiet på Københavns Rådhus har tidligere afvist, at de vil have ændret styreformen. Kritikere som Konservatives gruppeformand, Jakob Næsager, har udtalt, at en ændring vil give en "nærmest enevældig magt" til overborgmesteren.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00