4. marts 2018- 6. marts 201809:00 - 17:00
Anders Samuelsen indvier ny dansk ambassade i Algeriet

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) rejser til Algeriet, for at åbne en ny dansk ambassade og mødes med landets premiereminister, Ahmed Ouyahia. 

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) indviede mandag 5. marts den nye danske ambassade i Algier.

"Jeg er rigtig glad for at kunne åbne den danske ambassade i Algier. Algeriet er en vigtig partner og allieret på en lang række områder af stor betydning for Danmark. Ikke mindst glæder jeg mig til at styrke vores samarbejde om øget stabilitet og økonomisk fremgang i Nordafrika og Sahel. Algeriet er også en vigtig partner i forhold til håndteringen af de migrationsudfordringer, som Europa står over for. Derudover er Algeriet Afrikas fjerdestørste økonomi og et marked i vækst. En styrket dansk tilstedeværelse i Algier vil kunne fremme danske kommercielle interesser i Algeriet. Derfor er det også en stor fornøjelse for mig at være ledsaget af en kreds af toneangivende danske virksomheder, der alle ser et betydeligt potentiale i Algeriet,” siger Anders Samuelsen i forbindelse med indvielsen. 

Ud over den afholdte åbningsceremoni, så har Anders Samuelsen sin kalender fyldt med møder med hhv. Algeriets premiereminister, Ahmed Ouyahia, samt udenrigsministeren og andre ressortministre. Under besøget åbner Anders Samuelsen også et dansk-algerisk Business Forum, der er et samarbejde mellem DI og den algeriske søster-organisation FCE. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00