Borgmesterens sommerferie: Birgit Hansen (S)

SOMMER UDEN POLITIK: Der er intet bedre end en afslappet dansk sommer for socialdemokraten Birgit Hansen, der gerne trækker i campingtøjet og får sig en snak med frederikshavnerne. De sene aftentimer kan med fordel bruges på House of Cards, fortæller hun i fjerde udgave af Altingets sommerferiekalender.

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?

Nej, men jeg er selv ude om det. Det kan kaldes engagement og manglende evne til at slippe kontrollen, men det kan også kaldes dumhed.

Jeg burde nok tage nogle dage uden politik for at lade op og få ny energi – men jeg kan og vil nok ikke. Jeg må kunne lide det.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?

Det meste af tiden skal vi være i Danmark, men det bliver også til en uge i udlandet. Vi har ikke rigtigt været udenlands i flere år, men nu er det tid til at tage en uge til Prag og drikke lidt god øl og blive fyldt op med historie og kultur. Jeg har kun hørt gode ting om Prag.

Når jeg er mest i Danmark, er det fordi jeg simpelthen elsker min egen kommune med natur, handel, musik og koncerter, vores havne, camping, lækker mad og mange glade mennesker, som jeg kender, og som lige vil sige en ting eller to til borgmesteren, når hun sådan optræder i det fri i campinghabit.

Når vejret er godt, er alt godt i Danmark, så hvorfor rejse for meget væk?

Hvad glæder du dig allermest til at foretage dig i sommerferien i år?

Bare at trække i campinghabit og sidde og glo. Jeg ser frem til at smide det klassiske borgmestertøj og trække i noget mere afslappet. Det bliver godt at daske rundt og snakke med folk uden at skulle hurtigt videre til næste møde.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?

Jeg kan anbefale Fra overlevelse til overskud af Henrik Krogh og Svend Brinkmanns bøger om at stå lidt af hverdagsræset. Det er bøger, som skubber lidt til mig, og dem er jeg ofte glad for at læse.

Ellers er jeg vild med biografier. Krimier er populære, men jeg får spænding nok i dagligdagen og orker ikke at læse om grimme hændelser.

Hvilke film eller serier vil du anbefale til en regnvejrsdag?

House of Cards. Den serie er bare så god. Gode skuespillere – og så det politiske, det pirrer mig jo.

Min mand og jeg kan tage fem afsnit i træk, også selv om det bliver nat og vi skal møde næste dag. Vi må bare lige følge Frank – tænk at have sympati for den skøre skid, men sådan noget kan gode serier og film altså.

Hvad er din yndlings-sommerret?

Jeg spiser lidt usundt og uigennemtænkt til hverdag. Så når vi har fri, står den på lækre salater, godt kød og fisk. Lange måltider, i modsætning til hverdagen, som lidt for ofte byder på stående rugbrødsmadder og frysepizza.

Til den søde tand kan jeg anbefale en gammeldags vaffelis med en banankugle og meget guf – prøv det!

Har du opskriften på en god sommerdrink?

Gin og tonic med en citronskive, is og sugerør. Mottoet er keep it simple.

Hvilken sang er indbegrebet af dansk sommer for dig?

Skulle jeg vælge en, bliver det Den dejligste morgen med Gnags – så bliver man da glad.

Sådan en morgen klokken 6.15, hvor jeg står op og den toner frem, mens solen skinner, ja så kan det kun blive en god dag. Jeg er til musik, jeg bliver glad af og kan skråle med på. Jeg er nok lidt nostalgisk.

Forrige artikel Borgmesterens sommerferie: Uffe Jensen (V) Borgmesterens sommerferie: Uffe Jensen (V) Næste artikel Borgmesterens sommerferie: Dorte Meldgaard (K) Borgmesterens sommerferie: Dorte Meldgaard (K)