Borgmesterens sommerferie: Mads Jakobsen (V)

SOMMER UDEN POLITIK: Kød på grillen og gode politiske biografier er opskriften på en dejlig sommer for Struer-borgmester Mads Jakobsen. Mail-indbakken tør han dog ikke lade være, for sidste år bød på en ubehagelig overraskelse. Læs om kommunalpolitikerens ferie i den næstsidste udgave af Altingets sommerkalender.

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?

Nej, ikke helt.

Sidste år var jeg i USA på ferie og uden internet i et par dage. Da vi så kom ned fra bjergene, lå der en del beskeder på Messenger og telefonen.

En situation var simpelthen gået i selvsving hjemme i Struer. En person af udenlandsk herkomst havde truet sin familie og kommunale medarbejdere både på jobcenter og infocenter. Den lokale presse skrev en del artikler om sagen, så der var rigtig gang i den.

Viceborgmesteren og direktøren klarede sammen med vore medarbejdere situationen flot, men der var mange personlige henvendelser til mig i sagen. For det meste kan man dog godt få koblet af og tænkt på noget andet i løbet af juli – og det er i øvrigt helt nødvendigt.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?

Vi har intet fast planlagt i år, men det bliver formentlig til besøg hos venner og familie i Danmark og nogle dage i Tyskland.

Jeg synes, Tyskland er lidt overset som ferieland. Vi danskere har en tendens til at høvle ned ad motorvejen på vej mod sydligere himmelstrøg uden at opdage de fantastisk mange smukke landskaber og charmerende byer i Tyskland. Vi har talt om at besøge Hitlers sommerresidens 'Ørnereden', som skulle ligge utroligt smukt.

Hvad bruger du din sommerferie på, og med hvem?

At rejse, læse og være sammen med familien i et mere adstadigt tempo, end hverdagen byder på. Derudover driver jeg landbrug, som der også skal følges op på.

Jeg er mest sammen med min hustru og mine fire børn. De ældste studerer, og det er en fornøjelse, når de kommer hjem. Især ved aftensmaden, hvor de rotter sig sammen og driller deres gamle far på den allerkærligste måde.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?

Ken Folletts store sagaer, som jeg kan sluge i et stræk, kan anbefales. Det samme gælder Bill Clintons selvbiografi, som jeg fandt både spændende og oplysende.

I år glæder jeg mig til at læse Barack Obamas selvbiografi, den har ligget på natbordet siden jul. Det bliver godt at læse 'for sjov', for til hverdag læser jeg kun aviser og dagsordener.

Hvilke film eller serier vil du anbefale til en regnvejrsdag?

House of Cards. Dengang, den originale BBC's House of Cards blev sendt i fjernsynet, syntes jeg, det var en fremragende serie.

Den nye udgave sætter den originale historie ind i en amerikansk kontekst, og det er forbløffende at følge, hvordan virkeligheden på mange punkter har overhalet serien. Og så spiller Kevin Spacey og især Robin Wright helt fremragende skuespil som præsidentparret Underwood.

Hvilke radioprogrammer, podcasts eller musikalbum kan du anbefale at lytte til?

Jason Isbells The Nashville Sound. I det hele taget kan jeg anbefale hele Jason Isbells bagkatalog, hvis man kan lide fremragende sange med mening.

Hvad er din yndlings-sommerret?

Kød lavet med kærlighed på grill. Om det er oksekød eller marineret svinekød er ikke så vigtigt, men det skal være tilberedt med omhu og kærlighed. Og så med god rødvin til.

Forrige artikel Borgmesterens sommerferie: Claus Wistoft (V) Borgmesterens sommerferie: Claus Wistoft (V) Næste artikel Borgmesterens sommerferie: Kent Max Magelund (S) Borgmesterens sommerferie: Kent Max Magelund (S)