Borgmesterens sommerferie: Trine Græse (S)

SOMMER UDEN POLITIK: En tur til New York med barnebarnet var sommerens højdepunkt for den nytiltrådte Gladsaxe-borgmester. Hjemme i Danmark bruges ferien i sommerhus, og hvis regnen trænger sig på, bliver der set Matador i TV'et. Trine Græse afrunder Altingets feriekalender, hvor vi hører om de danske borgmestres opskrift på en god sommer.

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?
Nu er borgmesterposten jo meget ny for mig, men jeg har på forhånd opfattet det som et vilkår, som følger med posten, at man aldrig vil have fuldstændig fri.

Men jeg er god til at være fuldt og helt til stede, når jeg for eksempel er sammen med familien, og så finder jeg et tidspunkt senere, hvor jeg lige kan checke, om der er kommet noget ind på mailen.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?
Min mand og jeg har allerede været ti dage i New York med vores ældste barnebarn på ti år. Resten af ferien er vi i Danmark. Noget af tiden i vores sommerhus, og så tager vi et par dage i Sønderjylland. 

Vores barnebarn Olivia valgte, at vi skulle til New York. Vi gav hende en rejse i julegave, hvor hun selv skulle være med til at bestemme, hvor rejsen skulle gå hen. Hun valgte New York. Vi har ikke selv været der tidligere, så den var vi helt med på.

Det var en rigtig god tur, hvor vi både fik oplevet New York, men det vigtigste var, at vi var så tæt sammen med hende, og at turen foregik på hendes præmisser. Når hun så var faldet i søvn, så var der tid til at checke mailen. 

Hvad glæder du dig allermest til at foretage dig i sommerferien i år?
Turen til New York med Olivia har helt klart været feriens højdepunkt, hvor vi også har brugt tid i forvejen med Olivia for at planlægge, hvad vi skulle se derovre.

Nu er vi kommet tilbage til Danmark, og nu glæder jeg mig til at gennemgå alle billederne sammen med hende og få lavet en bog om vores oplevelser.

Hvad bruger du din sommerferie på?
Ferie for mig er ikke det samme som at lave ingenting. Ferie for mig er at lave noget andet end det, jeg laver til hverdag.

Så jeg hygger mig rigtig fint med at have tid til at lave mad til hele familien eller til at bygge et nyt legehus ved sommerhuset. Og så får jeg også tid til at gå lidt flere ture i naturen.

Der skal også være plads til et par dage, hvor der kun er min mand og jeg, så der bliver ro til at koble helt af og læse en god bog.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?
Der er rigtig mange gode krimiforfattere, som jeg holder meget af som ferielæsning.

Det er svært at fremhæve den ene frem for den anden. I øjeblikket er jeg i gang med at læse hele serien Game of Thrones. Det er nogle ordentlige moppedrenge, så dem har jeg været i gang med længe.

Hvilke film, serier eller radioprogrammer vil du anbefale til en regnvejrsdag?
Vi fik ikke genset hele Matador, da den blev genudsendt for nylig. Så den har vi købt, og hvis der bliver nogle regnvejrsdage, så bliver det nok den, vi skal se i år.

Jeg hører ikke så meget radio, men når jeg gør, så er det oftest P4. Der er som regel en god blanding af let underholdning og aktuelt stof, så det kan man godt følge lidt med i i baggrunden, mens man arbejder i køkkenet eller kører bil.

Hvad er din yndlings-sommerret?
Vi spiser en del fisk, når vi er i sommerhuset. Man går aldrig fejl af en smørstegt dansk skrubbe, men jeg holder også meget af en tunbøf, der er hurtigt vendt på grillen med nye kartofler og løgsovs.

Hvilken sang er indbegrebet af dansk sommer for dig?
Det er altid bedst at synge, når man er mange sammen, så når man eksempelvis står i flok rundt om Sankt Hans-bålet og synger Midsommervisen, så er det et af de stærkeste tegn på, at nu er det endelig sommer.

Det gør ikke så stor forskel om det er på den gamle eller den nye melodi, men det er bedst, når det er godt vejr. 

Forrige artikel Borgmesterens sommerferie: Joy Mogensen (S) Borgmesterens sommerferie: Joy Mogensen (S) Næste artikel Politikere kritiserer ”amatør-agtig” KL-rapport Politikere kritiserer ”amatør-agtig” KL-rapport
Borgmester gennem årtier genopstiller ikke

Borgmester gennem årtier genopstiller ikke

KOMMUNALVALG: Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr (V) har valgt at takke af efter 20 år på borgmesterposten og ikke at stille op ved det næste kommunalvalg.