Borgmesterens sommerferie: Leon Sebbelin (R)

SOMMER UDEN POLITIK: Rebilds Leon Sebbelin ynder at læse Benny Andersen-digte og lytte til P4 i ferien. Og så deler han sin opskrift på hjemmelavet øl-is i Altingets første sommerferiekalender, hvor vi hører om, hvordan landets borgmestre lader batterierne op i sommermånederne.

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?
Ikke helt. Men erfaringen fra de forudgående år er, at det er en stille periode.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?
Jeg skal 11 dage til Gelenau i det sydlige Tyskland, der i øvrigt er Rebild Kommunes venskabsby. Jeg har besøgt Gelenau flere gange i forbindelse med en årlig adventstur, hvor venskabsbyudvalget fylder en bus med rebildborgere og besøger byen.

Derhjemme har vi tit talt om, at det kunne være sjovt at besøge området om sommeren. Vi kører motorcykel derned. Det har i øvrigt vist sig, at min kollega i Gelenau også kører MC, så måske en fællestur til Dresden, Chemnitz eller måske Prag kan lade sig gøre. Derudover skal jeg gå ture i nærområdet, der også rummer et mindre ferieområde med udendørs pool. Og så vil jeg gerne give mig selv tid til at lave ingenting.

Hvad er dit bedste sommerferie-minde?
Der er mange. Korte ture i Danmark og længere ture i Europa med børnene er særligt gode. Senest var vi i Indien i 2015 for at se de steder, hvor det ene af vores børn er født og boede, indtil vi adopterede hende.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?
Det er ved at være længe siden jeg har læst skønlitteratur. Jeg har rigeligt læsestof i dagsordener og den slags. Men det er altid en fornøjelse at læse Benny Andersens digte. Han formår om nogen at indkredse menneskers gøren og laden kort og præcist.

Mit hjertes indvandrer eller Skabssvenskere er gode digte, og senest har jeg brugt Fald i staver mit barn i min båltale til Sankt Hans i år, og særligt de sidste to vers er gode:

Når de voksne møder sig selv i drømme
Kender de ikke sig selv
Farer op med et skrig – mareridt – en sovepille
Hvad kan det ha været
De rejer må ha stået lidt for længe 

Så fald i staver NU – mit barn
Mens tiden er – inden du bliver som en af os
Der rastløs samler på adspredelser
Og har glemt at falde i staver

Hvilke radioprogrammer, podcasts eller musikalbum kan du anbefale at lytte til?
Radioen står normalt på P4 – og så slukker jeg, hvis det bliver for fjollet. Cd'er og plader er der mange af, og de bliver spillet på min fungerende pladespiller fra sidst i 70'erne. Jeg lytter blandet andet til Gnags, Led Zeppelin, Bob Marley, Sort Sol, Kashmir og Lisa Nilsson.

Skal jeg pege på ét album, jeg ville tage med på en øde ø, bliver det Kashmirs The Good Life.

Hvad er din yndlings-is?
Min egen hjemmelavede øl-is med porter. Her er opskriften:

- 5 æggeblommer
- 100g sukker
- 1 porter
- 1/2 liter piskefløde

Porteren koges ind, så den bliver sirupsagtig (33cl koges ind til cirka 5cl – husk at tænde emhætten). Æggeblommer og sukker piskes hvidt. Æggemasse, piskefløde og porter blandes. Server frisk frugt til – og falder man over en god flaske portvin skader det ikke.

Hvilken sang er indbegrebet af dansk sommer for dig?
Tilbage i 1982 lånte jeg fra tid til anden en bil af gode venner. Da sad der Shubidua i cd-afspilleren. Kan stadig fornemme, at det er sommer, når jeg hører We Wanna Be Free.

Forrige artikel Slagsmål i Nye Borgerlige: Ny profil driver konkurrent til exit Slagsmål i Nye Borgerlige: Ny profil driver konkurrent til exit Næste artikel Borgmesterens sommerferie: Henrik Hvidesten (V) Borgmesterens sommerferie: Henrik Hvidesten (V)