Dansk Folkeparti får sin første borgmesterpost

FØRSTE GANG: Den allerførste borgmesterpost nogensinde er i hus for Dansk Folkeparti. 

Dansk Folkepartis allerførste borgmesterpost nogensinde er i hus.

Partiets spidskandidat Karsten Nielsen bliver ny borgmester i Læsø Kommune.

Det skriver TV 2 Nord.

Dermed får Dansk Folkeparti alligevel en borgmesterpost ovenpå et valg, hvor partiet gik tilbage på landsplan og gik glip af borgmesterposterne i Assens og Guldborgsund.

Læs også: Tæt på DF’s nederlag: Da René Christensens borgmesterdrømme bristede

Mere end et døgn efter valgstederne lukkede på Læsø er det lykkedes for Dansk Folkeparti at samle et flertal udenom den siddende Venstre-borgmester Tobias Birch Johansen, efter partiet har konstitueret sig med byrådets øvrige partier, Socialdemokratiet og Læsølisten.

V-borgmester: Personlig hetz
Det betyder, at Tobias Birch Johansen må afgive sin borgmesterkæde, selvom han fik et rigtig godt valg og fik 4 ud af byrådets 9 mandater.

Men allerede på valgaftenen begyndte de tre partier at forhandle uden Venstre og frossede borgmesteren ud, når han forgæves forsøgte at komme i tale med dem i kampen for at finde det ene mandat, han manglede for at beholde sin borgmesterpost.

Tobias Birch Johansen har tidligere onsdag over for Altinget kaldt partiernes opførsel for en personlig hetz, der er ledt an af Dansk Folkepartis spidskandidat.

"Dansk Folkeparti har et formål; at sætte mig udenfor indflydelse, og det er lykkes dem at overtale de andre partier til det," sagde han til Altinget.

Først onsdag aften blev den nuværende borgmester inviteret ind på rådhuset, hvor han blev præsenteret for forslaget om Karsten Nielsen som borgmester, hvilket han afviste, men det ændrede ikke på den endelige konstituering.

Forrige artikel Her er de nye borgmestre og regionsrådsformænd Her er de nye borgmestre og regionsrådsformænd Næste artikel Stemmesluger nummer ét vil også have topposten i KL Stemmesluger nummer ét vil også have topposten i KL
Jobcentre skal betale Arnes pension

Jobcentre skal betale Arnes pension

SPAREKURS: Jobindsatsen skal trimmes for 1,1 milliard for at finansiere aftalen om tidlig pension. Det sker kun to år efter omfattende regelforenkling, som også medførte en milliardbesparelse. Fagforbund er stærkt bekymret.