Efter lange forhandlinger: Ny borgmester på plads i Kerteminde

KOMMUNALVALG: Flere dages forhandlinger er slut i Kerteminde, hvor magten skifter, og en socialdemokrat nu kan indtage borgmesterposten.

Socialdemokraten Kasper Olesen bliver ny borgmester i Kerteminde.

Det står klart, efter flere dages forhandlinger er slut, og han afløser Venstre-manden Hans Luunbjerg på posten. 

Kasper Olesen har konstitueret sig med Venstre, SF og Enhedslisten i et smalt flertal med 13 ud af 25 mandater. 

Og den nye borgmester er ikke overraskende glad for udfaldet af de lange forhandlinger.

"Det er jeg rigtig glad for. Jeg er glad for, at der er 13 her, der vil stå bag," siger han til TV 2 Fyn og fortsætter:

"Jeg synes også, at vi har haft nogle rigtig gode snakke siden valgnatten, hvor vi fandt ud af, at det var vores mulighed."

Både Konservative og Socialdemokratiet fik hver syv mandater ved valget. Venstre fik tre, og V-spidskandidat Hans Luunbjerg meldte først ud, at han gik efter at genvinde borgmesterposten. Den tanke blev dog droppet, og han er altså endt med at støtte op om socialdemokraten Kasper Olesen. Til gengæld bliver Hans Luunbjerg 1. viceborgmester.

3 borgmestre mangler
Med Kertemindes borgmesterkæde placeret er der kun tre kommuner, som endnu ikke har fundet sin borgmester. I Dragør har det siden valgnatten været helt åbent, hvem der ville blive borgmester.

I Slagelse nåede socialdemokraten John Dyrby Paulsen at erklære sig som ny borgmester på valgnatten, men måtte dagen efter se sit flertal smuldre – og dermed er borgmesterkampen i Slagelse fortsat åben. 

På Læsø var alt også faldet på plads med en DF-borgmester, der blandt andet fik opbakning fra Socialdemokratiet. Men da den vragede V-borgmester, Tobias Birch Johansen, tilbød kommunalbestyrelsens enlige socialdemokrat, Folmer Hjort Kristensen, borgmesterposten, blev spillet igen åbnet. Byrødderne gik i tænkeboks, og der er de stadig. Venstre, der sidder på fire af byrådets i alt ni mandater, og Socialdemokratiet har aftalt at tænke over tingene i løbet af weekenden.

Forrige artikel Borgmester overvågede e-mails: Nu lukker Folketinget hul i loven Borgmester overvågede e-mails: Nu lukker Folketinget hul i loven Næste artikel Dragørs borgmester fortsætter på posten Dragørs borgmester fortsætter på posten
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.