”Historisk dyr” overenskomst skal genoprette købekraften på få år

Arbejdsgiverne skal betale mere af de ansattes pension, mindstelønnen skyder i vejret, og samtidigt bliver der skruet et nøk op for fleksibel lønkonto. Resultatet baner vej for overenskomster for andre brancher og i sidste ende en urafstemning.

Lørdag midt på dagen mødtes arbejdsgiver- og lønmodtagerrepræsentanter i Industriens Hus i København. Søndag eftermiddag klokken 14 kom meldingen om, at de havde indgået en aftale.
Lørdag midt på dagen mødtes arbejdsgiver- og lønmodtagerrepræsentanter i Industriens Hus i København. Søndag eftermiddag klokken 14 kom meldingen om, at de havde indgået en aftale.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Efter mere end et døgn uden søvn nåede topforhandlerne fra Dansk Industri (DI) og fagforeningernes forhandlingsfællesskab, CO-Industri, søndag eftermiddag til enighed om en ny overenskomst.

Aftalen gælder i de næste to år og betyder blandt andet, at lønmodtagerne i industrien kan se frem til et lønløft på mindst fire procent i løbet af perioden.

”Det er blevet en historisk dyr omgang,” sagde DI's administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, ved et pressemøde i Industriens Hus i København.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00