Jens Rohde dropper kommunalpolitik

KOMMUNALT: Jens Rohde (R) dropper kommunalpolitik og stiller alligevel ikke op til byrådet for Radikale i Viborg Kommune.

Radikales Jens Rohde genopstiller ikke til byrådet i Viborg Kommune, hvor han siden 2013 har været viceborgmester. Det skriver Randers Amtsavis.

Jens Rohde blev valgt til kommunalbestyrelsen i Viborg som medlem af Venstre. For halvandet år siden valgte Rohde dog at skifte parti og er i dag medlem af Radikale Venstre, for hvem han også sidder i Europa-Parlamentet.

"Jeg har både Viborg-dna og Europa-dna i blodet, så det har været en svær beslutning, men jeg kan ikke byde hverken mig selv eller familien at fortsætte begge steder," siger Jens Rohde til avisen, der har pendlet mellem Bruxelles og Viborg i flere år.

Wilbek ny storfavorit
Det var med Jens Rohdes stemmer, at borgmester Torsten Nielsen (K) i 2013 kunne hænge borgmesterkæden om halsen, og med Rohdes exit ser det altså nu ud til, at Venstres borgmesterkandidat, Ulrik Wilbek, er storfavorit til at overtage posten efter valget.

Ulrik Wilbek blev i april 2016 valgt til Venstres spidskandidat i Viborg. Han forlod ellers kommunalpolitik i 2007 til fordel for jobbet som landstræner for herrernes håndboldlandshold.

Radikale i Viborg forstår beslutningen
Jens Rohde møder forståelse fra Radikales formand i Viborg, Ole Birch.

Rohde understreger over for Randers Amtsavis, at han vil fortsætte i byrådet indtil valget og vil gøre sit til, at partiet får et godt valg på valgdagen.

Forrige artikel Professor: Ny valglov vil give mere retfærdige byråd Professor: Ny valglov vil give mere retfærdige byråd Næste artikel Peter Lund Madsen trækker K-kandidatur tilbage Peter Lund Madsen trækker K-kandidatur tilbage