Om  
Brigitte Klintskov Jerkel
Jesper Wienmann Hansen

K-folketingsmedlem fravalgt som spidskandidat i Slagelse

Brigitte Klintskov Jerkel er ikke blevet valgt som Slagelses spidskandidat til næste folketingsvalg. Bestyrelsen havde ellers anbefalet folketingsmedlemmet som spidskandidat.

Max Læbo Wulff

Konservative i Slagelse har valgt ny spidskandidat til Folketinget. Valget faldt på Jesper Wienmann, der bliver spidskandidat. Bestyrelsen anbefalede ellers det nuværende medlem Brigitte Klintskov Jerkel, men ved en afstemning vandt Jesper Wienmann posten som spidskandidat.

Det skriver sn.dk.

Bestyrelsen havde indstillet Brigitte Klintskov Jerkel, fordi ”hun aktuelt sidder på tinge og gør det godt”, som partiets vælgerformand, Jan Kristian Andersen, udtaler. I øjeblikket er folketingsmedlemmet sygemeldt, og det ventes, at hun vender tilbage til Christiansborg til august.

”Jeg ligger ned i forvejen, og normalt er det sådan, at man selvfølgelig satser på en politiker som spidskandidat, når vedkommende i forvejen sidder i Folketinget. Jeg er meget trist og ked af det. Det hører ingen steder hjemme”, siger Brigitte Klintskov Jerkel til sn.dk.

Den nye spidskandidat, Jesper Wienmann Hansen, mener dog ikke, at han har udnyttet situationen. Han har ønsket at opstille længe, og han understreger overfor sn.dk., at han blev valgt af medlemsdemokratiet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brigitte Klintskov Jerkel

MF (K), byrådsmedlem, Greve
socialrådgiver

Jesper Wienmann Hansen

Fhv. folketingskandidat (K), kommunalbestyrelsesmedlem Kalundborg (K)
shipping

0:000:00