KL efter stort reformudspil: Der skal fjorten gange så meget til

Regeringens reformudspil vil øge arbejdsudbuddet med 6100 i 2030, men det er langt fra de 90.000 ekstra hænder, som der ifølge kommunerne vil blive brug for, hvis den offentlige og private sektor skal holde sine nuværende service- og vækstniveauer.

Regeringen fremlagde mandag reformudspillet "Danmark kan mere III", men der skal ifølge KL-formand Martin Damm 14 flere til af slagsen, hvis regeringen skal lykkes med at finde de ekstra hænder, som arbejdsmarkedet har brug for i 2030. 
Regeringen fremlagde mandag reformudspillet "Danmark kan mere III", men der skal ifølge KL-formand Martin Damm 14 flere til af slagsen, hvis regeringen skal lykkes med at finde de ekstra hænder, som arbejdsmarkedet har brug for i 2030. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Regeringens store reformudspil "Danmark kan mere II" forslår som en skrædder i helvede.

Sådan lyder det fra KL-formand Martin Damm efter regeringen mandag præsenterede "Danmark kan mere III", som øger arbejdsudbuddet med 6.100 personer i 2030 ved at skære et år af visse kandidatuddannelser på universiteterne.

"Det er bedre end ingenting, men hvis det er niveauet, så skal der altså 14 flere udspil til, før vi er i mål. Regeringen er nu nået dertil, hvor de erkender, at der er et problem, og det er da positivt. Men der skal meget mere til, hvis vi skal sikre en ordentlig velfærd i fremtiden," siger KL-formanden. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00