Mens EU går til valg, knokler Birgitte og kompagni videre i Bruxelles for at sikre millioner til sjællandske kommuner og regioner

Valget til Europa-Parlamentet kan trække EU-dagsordener i nye retninger. Men for Greater Copenhagen EU Office i Bruxelles er opgaven den samme. At hjælpe kommuner, regioner og universiteter med at få mest muligt ud af det europæiske samarbejde.

Et nyt parlament og en ny kommission skal sætte retningen for EU de kommende år. Direktøren for Greater Copenhagen EU Office forventer positiv afsmitning for vigtige dagsordener for særligt de sjællandske regioner og kommuner.<br>
Et nyt parlament og en ny kommission skal sætte retningen for EU de kommende år. Direktøren for Greater Copenhagen EU Office forventer positiv afsmitning for vigtige dagsordener for særligt de sjællandske regioner og kommuner.
Foto: Virginia Mayo/AP/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens Putins invasion af Ukraine fortsætter og klimakrisen spidser til, så skal EU's borgere stemmeurnerne og være med til at afgøre, hvilke personer som skal sætte kursen for det europæiske samarbejde.

En ny sammensætning af det folkevalgte parlament og udpegningen af en ny kommission vil kunne skubbe EU’s politik i nye retninger.

Men når det kommer til, hvordan det europæiske samarbejde kan hjælpe med at løse og udvikle svar på konkrete udfordringer i en kommune eller i sundhedsvæsnet, så kan man regne med stabilitet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00