Ny debat: Giver det mening at lave en velfærdslov? 

TEMADEBAT: Regeringens velfærdslov skal lade pengene følge med i takt med, at der bliver flere børn og ældre. Finansministeren og partilederne giver i en ny debat deres bud på, om loven giver mening.

Regeringen vil med finansminister Nicolai Wammen (S) i spidsen indføre en velfærdslov.

"Lovforslaget har til formål at sikre, at det demografiske træk på velfærden dækkes, så pengene følger med i takt med, at der bliver flere børn og ældre," står der i regeringens lovprogram for 2019 og 2020.

Op til sidste års folketingsvalg præsenterede Socialdemokratiet udspillet 'Velfærd først i hele Danmark' og foreslog, at velfærdsloven "forpligter Folketinget til hvert eneste år at lade pengene følge med, når vi bliver flere ældre og børn".

Men efter valget, hvor Mette Frederiksen (S) underskrev forståelsespapiret sammen med støttepartiernes Morten Østergaard (R), Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (EL), nævnte parterne ikke velfærdsloven i aftalen.

Nu kridter Altinget banen op og giver ordet til partierne i Folketinget, som skal debattere, om det giver mening at lovgive med velfærdsloven, og hvordan de vil have loven udformet.

Ud over partierne bidrager professor i statskundskab Michael Baggesen Klitgaard med en kommentar om styring og velfærdsøkonomi.

Her er deltagerne:

Alex VanopslaghAlex Vanopslagh
Politisk leder, Liberal Alliance

 

 

Kristian Thulesen DahlKristian Thulesen Dahl
Partiformand, Dansk Folkeparti

 

 

Michael Baggesen KlitgaardMichael Baggesen Klitgaard
Professor i statskundskab, Syddansk Universitet

 

 

Nicolai WammenNicolai Wammen
Finansminister, Socialdemokratiet

 

 

Pernille Skipper Pernille Skipper
Politisk ordfører, Enhedslisten

 

 

Pernille VermundPernille Vermund
Partiformand, Nye Borgerlige

 

 

Pia Olsen DyhrPia Olsen Dyhr
Partiformand, Socialistisk Folkeparti

 

 

Simon Emil Ammitzbøll-BilleSimon Emil Ammitzbøll-Bille
Partiformand, Fremad

 

 

Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Venstre har afvist at deltage, mens Alternativet vil tage stilling, når de har valgt ny politisk leder.

Forrige artikel Ventetider på huslejesager varierer med 220 dage Ventetider på huslejesager varierer med 220 dage Næste artikel Wammen har fået en søn: Bødskov vikarierer som finansminister Wammen har fået en søn: Bødskov vikarierer som finansminister