Opsamling: Sådan vil politikere og aktører sikre arbejdskraften i den offentlige sektor

Hvordan sikrer vi fremtidens arbejdskraft i den offentlige sektor? Det spørgsmål har en række debattører de seneste måneder diskuteret på Altinget Kommunal. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

I knap to måneder har politikere og aktører debatteret, hvordan vi sikrer fremtidens arbejdskraft i den offentlige sektor.
I knap to måneder har politikere og aktører debatteret, hvordan vi sikrer fremtidens arbejdskraft i den offentlige sektor.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Der skal handles, hvis den offentlige sektor skal have musklerne til at håndtere det pres, fremtiden varsler.  Spørgsmålet er bare, hvordan det skal gøres. 

Altinget Kommunal har de seneste otte uger bedt politikere og centrale aktører give deres bud på, hvordan vi sikrer fremtidens arbejdskraft i den offentlige sektor. 

Nogle mener, at arbejdet allerede begynder i klasseværelserne i landets folkeskoler, og at udfordringen kræver uddannelse og opkvalificering hele livet igennem. Andre mener, at nøglen til succes findes i den velfærdsteknologi, som kan bruges til at sætte de varme hænder fri, og at et øget samarbejde mellem det offentlige og private kan skabe effektiviseringer og mindre detailstyring på velfærdsområdet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00