Se Wammen på pressemøde: Det går godt med økonomien, men det er gået hårdt ud over visse brancher

Med finansminister Nicolai Wammen (S) i spidsen præsenterede regeringen torsdag sit udspil til en sommer- og erhvervspakke, som især skal hjælpe de brancher, som har haft det særligt hårdt under coronakrisen. Se pressemødet og få overblikket her. 

Mads OutzenKim Rosenkilde

Det var en positiv finansminister, som lagde ud med at give en oversigt over de økonomiske områder, som oplevede vækst i et år med corona.

Det gjorde han på torsdagens pressemøde, hvor regeringen kom med sit udspil til en økonomisk saltvandsindsprøjtning til de brancher, som "kun hænger i med det yderste af neglene", som finansministeren udtrykte det.
  
"Når vi laver den her pakke, så er det også et udtryk for, at samtidig med at økonomien generelt er i rigtig god gænge, så er der en række virksomheder, som lige akkurat har klaret sig igennem. Dem vil vi gerne have med ind over stregen, så de også kan få glæde af opsvinget, når det kommer," sagde Nicolai Wammen på pressemødet.

Fokus på de store byer 
Regeringens udspil indeholdt, ud over nogle af de initiativer, som vi lærte at kende forrige sommer med blandt andet billig transport rundt i landet, et særligt fokus på turisme i de store danske byer.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00