Borgmestre efterlyser "logik" og "sund fornuft" i nyt danmarkskort for genåbning

Flere borgmestre vil have ændret grænserne på det danmarkskort, som afgør, hvor meget der må genåbnes. Kommuner med lave smittetal holdes i strammere greb, end områder med et højere smittetryk, lyder kritik.

I Nord- og Vestjylland og på Bornholm har folkeskolernes 9. og 10. klasser udsigt til at komme tilbage i skolen i næste uge. Men ikke i andre dele af landet, og det ærgrer borgmestre i kommuner med lavt smittetryk.
I Nord- og Vestjylland og på Bornholm har folkeskolernes 9. og 10. klasser udsigt til at komme tilbage i skolen i næste uge. Men ikke i andre dele af landet, og det ærgrer borgmestre i kommuner med lavt smittetryk.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er brug for en mere nuanceret opdeling af landet i forskellige coronazoner, når man på Christiansborg skal blive enige om, hvor man må genåbne mere eller mindre.

Det mener en række borgmestre, som undrer sig over det danmarkskort, eksperter og myndigheder har udarbejdet som en del af deres anbefaling til en mere regionalt tilpasset genåbning.

Særligt er det faldet de fire borgmestre i Sydvestjylland noget for brystet, at de trods lave smittetal i deres område ikke kan få lov til at åbne for efterskoler og folkeskolens afgangsklasser på samme måde, som det anbefales for Nord- og Vestjylland.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00