SF vil fjerne kommunal levn af Foghs berømte skattestop: "Det er tydeligt, at de penge mangler i vores velfærdssamfund"

Kommunale skattestigninger betaler for, at regeringen nu vil sænke den statsligt bundskat med over en halv milliard kroner i tråd med den tidligere VK-regerings skattestop. Den manøvre vil SF stoppe og føre pengene tilbage til velfærden.

Siden introduktionen af den tidligere VK-regerings skattestop har skiftende regeringer sænket den landsdækkende bundskat, hvis kommunerne har hævet deres samlede skatteudskrivning. Det princip vil SF's skatteordfører, Sigurd Agersnap, have lagt i graven.<br>
Siden introduktionen af den tidligere VK-regerings skattestop har skiftende regeringer sænket den landsdækkende bundskat, hvis kommunerne har hævet deres samlede skatteudskrivning. Det princip vil SF's skatteordfører, Sigurd Agersnap, have lagt i graven.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er tid til at gøre op med endnu en del af arven fra det skattestop, som blev indført i Anders Fogh Rasmussens (V) regeringstid.

Det mener SF.

Uden den store opmærksomhed har regeringen fremsat et lovforslag, der sænker den statslige bundskat med knap 700 millioner kroner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00