Analyse af 
Kim Rosenkilde

Budgetkrig i valgår kan cementere Finansministeriets greb om kommunernes økonomi

Med få måneder til et valg kæmper landets borgmestre usædvanligt hårdt med og mod hinanden om at få næste års budget til at holde sig inden for de aftalte økonomiske rammer. Kortsigtede lokalpolitiske kalkuler truer med at overtrumfe langsigtede interesser.

KL's formand Jacob Bundsgaard (S) kæmper disse uger for at få sine borgmesterkollegaer landet over til at respektere den økonomiaftalen, han tidligere på året indgik med finansminister Nicolai Wammen (S).
KL's formand Jacob Bundsgaard (S) kæmper disse uger for at få sine borgmesterkollegaer landet over til at respektere den økonomiaftalen, han tidligere på året indgik med finansminister Nicolai Wammen (S).Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et højt spil er i gang mellem landets 98 borgmestre.

Vanen tro arbejder de i disse uger på at koordinere den årlige budgetlægning på tværs af kommunegrænser for at sikre, at man samlet set overholder de økonomiske rammer, som er aftalt med regeringen.

Det sker samtidig med, at borgestrene hver især sidder for bordenden, når de lokale økonomiske prioriteringer skal stemmes endegyldigt igennem hjemme i deres egen kommunalbestyrelse. Det skal ske inden midten af oktober.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00