Danske Medier vil bruge overskydende DR-licenskroner på lokale og regionale medier

Dele af Danmarks mediebillede sander til, og derfor foreslår Danske Medier at bruge af millionerne fra det såkaldte merlicensprovenu på at styrke lokale og regionale medier. Men der skal mere til end et engangsbeløb, siger S-ordfører.

Det er en samfundsopgave at have et pluralistisk mediebillede, lyder det fra Danske Mediers direktør, Mads Brandstrup.
Det er en samfundsopgave at have et pluralistisk mediebillede, lyder det fra Danske Mediers direktør, Mads Brandstrup.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Maja HagedornMarie Møller Munksgaard

Lokale og regionale medier, der er presset af både redaktionslukninger og techgiganternes algoritmer, skal have del i DR’s overskydende licensmillioner.

Det foreslår brancheforening Danske Medier, samme dag som en række aktører fra den danske mediebranche mødes i Kulturministeriet forud for efterårets kommende forhandlinger om et nyt forlig.

”Lokale og regionale medier er i en meget svær økonomisk situation lige nu. Derfor skal det her forslag sikre noget robusthed i forhold til at klare sig i fremtiden, men også for at hjælpe dem til at komme igennem den digitale omstilling,” siger Mads Brandstrup, direktør i Danske Medier. 

{{toplink}}
Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00