Pernille Bendixen
 svarer 
Inger Støjberg

Pernille Bendixen (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, om mindreårige børn udløser adgang til børne- og ungeydelser, når man nu ikke må modtage offentlige ydelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 140, Spørgsmål 3
Udløser mindreårige børn adgang til børne- og ungeydelser, når man nu ikke må modtage offentlige ydelser?

Svar fra mandag den 12. marts 2018
Der foreslås med lovforslaget en ny opholdsordning for udlændinge, der har arbejdet ved en herværende international organisation mv. Ordningen omfatter også udlændingens eventuelle ægtefælle eller faste samlever og mindreårige børn.

Lovforslaget vedrører ikke muligheden for at modtage offentlige ydelser. Dette afgøres efter den til enhver tid gældende sociallovgivning.

Noget andet er, at opholdstilladelse bl.a. er betinget af, at både udlændingen og eventuelle familiemedlemmer ikke modtager offentlig hjælp til forsørgelse under opholdet her i landet. Det gælder bl.a. børnetilskud.

Hvis udlændingen eller eventuelle familiemedlemmer modtager offentlig hjælp til forsørgelse, vil både udlændingens og eventuelle familiemedlemmers opholdstilladelse som udgangspunkt skulle inddrages.

Hertil kommer, at opholdstilladelse efter den foreslåede ordning også er betinget af, at der stilles økonomisk sikkerhed til dækning af eventuelle offentlige udgifter til forsørgelse, der ydes under opholdet her i landet.
0:000:00