svarer 
Karen Ellemann

Miljø- og Fødevareudvalget spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, om teknisk bistand til ændringsforslag om at foreningsfartøjer ikke kan sidestilles fuldstændigt med erhvervsmæssigt fiskeri

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 151, Spørgsmål 2
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, der sikrer, at foreningsfartøjer kan påbegynde det i lovforslaget beskrevne fiskeri fra sommeren 2018, i respekt for at foreningsfartøjer ikke kan sidestilles fuldstændigt med erhvervsmæssigt fiskeri og ikke efter Folketingets intention forventes at skulle imødese de samme søsikkerhedskrav som et egentligt erhvervsfiskeri?

Svar fra mandag den 19. marts 2018
Det fremsatte lovforslag vedrører fiskerilovgivningen og ikke søfartslovgivningen, hvor de pågældende søfartssikkerhedskrav gælder.

Herudover bemærkes, at spørgsmål vedrørende søfartssikkerhed henhører under Erhvervsministeriets ressort. Det ønskede ændringsforslag falder dermed uden for lovforslagets reguleringsområde. Et ændringsforslag vedrørende fiskeriloven, der vil få retsvirkning for anden lovgivning, er ud fra et lovteknisk synspunkt ikke ønskværdigt.

Jeg deler Folketingets intention om, at det skal være muligt for foreningsfartøjer at gøre brug af den foreslåede ordning hurtigst muligt, men må samtidig lægge vægt på, at sikkerheden ikke må sættes over styr i bestræbelserne på at finde en mulig løsning på de udfordringer, som potentielle foreninger vil stå over for i henhold til anden lovgivning.

Udenrigsministeriet råder ikke over ekspertise på søfartsområdet og vil derfor have vanskeligt ved at yde den nødvendige tekniske bistand med 2 henblik på at udforme det ønskede ændringsforslag og samtidig sikre den nødvendige sikkerhed ombord.

Til brug for de videre overvejelser vil jeg indkalde til et møde med fiskeriordførerne med henblik på at få belyst problemstillingen nærmere og afsøge mulige løsninger på eventuelle problemer i henhold til anden lovgivning. Mødet tænkes bistået med den fornødne tekniske ekspertise på søfartsområdet.
0:000:00