Christian Poll
 svarer 
Esben Lunde Larsen

Christian Poll (ALT) spørger miljø- og fødevareministeren, hvilke krav stilles der til emissioner fra de anlæg, der beskrives som ”forbrændingsanlæg eller et brændingsanlæg”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 216, Spørgsmål 2
Hvilke krav stilles der til emissioner fra de anlæg, der beskrives som ”forbrændingsanlæg eller et brændingsanlæg” i modsætning til de nuværende ”miljøgodkendte anlæg, der brænder affald”?

Svar fra fredag den 20. april 2018
Det er EU’s biproduktforordning, der fastsætter, at det skal være lovligt at brænde husdyrgødning på anlæg, som er godkendt hertil efter forordningens artikel 24, stk. 1, litra d.

Reglerne om brændingsanlæg i det fremsatte lovforslag understøtter den effektive virkning af forordningen. Med forslaget sidestilles brænding på brændingsanlæg godkendt efter forordningen med brænding på affaldsforbrændingsanlæg, der er godkendt efter miljøbeskyttelsesloven, i forhold til håndteringen af kvælstoffet og fosforen i gødningsregnskabet.

Det fremsatte lovforslag handler ikke om selve brændingen og dermed heller ikke de miljøkrav, som stilles til brænding af husdyrgødning. Ændringerne handler som nævnt kun om, hvordan brænding håndteres i landmandens gødningsregnskab.

Det følger af gennemførelsesforordningen til biproduktforordningen, hvilke miljøkrav brændingsanlæg skal leve op til. Blandt andet skal brændingsanlæg overholde de i forordningen fastsatte emissionsgrænseværdier for en række stoffer, ligesom forordningen indeholder krav til selve godkendelsesprocessen for anlæggene. Herudover kan kommunen ved konkrete påbud efter § 42 i miljøbeskyttelsesloven regulere anden væsentlig forurening fra brændingsanlægget, end den der er reguleret af forordningen, så som f.eks. støj.
0:000:00