Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Esben Lunde Larsen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljø- og fødevareministeren, hvorfra midlerne skal findes, hvis EU ikke vil godtage, at landdistriktsmidlerne bruges som økonomisk kompensation til landmænd for ikke at forurene

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 216, Spørgsmål 4
Vil ministeren redegøre for, hvorfra midlerne skal findes, hvis EU ikke vil godtage, at landdistriktsmidlerne bruges som økonomisk kompensation til landmænd for ikke at forurene?

Svar fra fredag den 20. april 2018
Det fremgår af aftale om målrettet regulering af 16. januar 2018, at der skal indføres en ny målrettet kvælstofregulering, som skal beskytte Danmarks grundvand, kystvandmiljø og natur. Det forudsættes, at landbrugerne skal kompenseres for reguleringen. I 2019 finansieres kompensation for målrettet regulering med nationale midler i henhold til EU’s regler for de minimis-støtte. Fra 2020 er det hensigten, at kompensationsordningen i den målrettede regulering skal finansieres via Landdistriktsprogrammet.

Det fremgår også af aftalen, at parterne er enige om, at der skal ydes kompensation svarende til de faktiske omkostninger for landmændene i 2020 og 2021. Såfremt EU-Kommissionen ikke accepterer, at der kan ydes kompensation efter Landdistriktsprogrammet, skal kompensation for målrettet regulering løftes på anden vis end gennem Landdistriktsprogrammet. Aftaleparterne forpligtes til at finde finansiering hertil.

Det vil således være op til aftaleparterne at anvise finansiering i det tilfælde, hvor det viser sig umuligt at kompensere under Landdistriktsprogrammet.
0:000:00