Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Esben Lunde Larsen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljø- og fødevareministeren, om teknisk bistand til ændringsforslag, der fjerner muligheden for at udskyde efterafgrøder m.m.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 216, Spørgsmål 5
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, der fjerner muligheden for at udskyde efterafgrøder, i lyset af at de nyeste tal fra 2016 viser, at der bliver udledt 62.400 t kvælstof til de danske kystområder, og at Danmark i forvejen er håbløst bagefter i forhold til at nå målet, som er en udledning på 42.000 t om året til havmiljøet?

Svar fra mandag den 23. april 2018
Vedlagt fremsendes – som teknisk bistand - ændringsforslag, der fjerner muligheden for at udskyde efterafgrøder til efterfølgende år.

Målsætningerne i anden generation af vandområdeplanerne gælder den 6-årige periode 2015 – 2021.

Det kan ikke på baggrund af et års data, fra 2016, konkluderes at Danmark er håbløst bagefter i forhold til at nå målet. Der gennemføres i 2018 i henhold til aftale om målrettet regulering en statusevaluering af kvælstofindsatsen, hvor aftalekredsen vil beslutte, om der er behov for at justere den fremadrettede kvælstofindsats.

I forhold til udskydelse af et mindre efterafgrødekrav og fortsat målopfyldelse, henviser jeg til min besvarelse af spørgsmål 3.

Regeringen kan ikke støtte ændringsforslaget.

./.
0:000:00