Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Esben Lunde Larsen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljø- og fødevareministeren, om teknisk bistand til ændringsforslag, der fjerner muligheden for at udskyde efterafgrøder m.m.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 216, Spørgsmål 6
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, der fjerner muligheden for at lovforslaget tillader, at der kan afbrændes husdyrgødning?

Svar fra mandag den 23. april 2018
Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål 2, så handler det fremsatte lovforslag ikke om selve forbrænding af husdyrgødning, og dermed heller ikke om de miljøkonsekvenser, der er forbundet hermed. De foreslåede ændringer handler alene om, hvordan den forbrændte husdyrgødning skal håndteres i forbindelse med opgørelsen af landbrugerens forbrug af kvælstof- og fosforholdig gødning.

Vedlagt sendes – som teknisk bistand – ændringsforslag, der fjerner muligheden for, at kvælstof og fosfor i husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning, der forbrændes i et forbrændingsanlæg eller brændingsanlæg, kan fratrækkes i opgørelsen af virksomhedens forbrug af disse næringsstoffer.

Som det ligeledes fremgår af min besvarelse af spørgsmål nr. 2, er det EU’s biproduktforordning, der fastsætter, at det skal være lovligt at forbrænde husdyrgødning på anlæg, som er godkendt hertil efter forordningens artikel 24, stk. 1, litra d.

Regeringen kan ikke støtte ændringsforslaget.
0:000:00