Stine Brix
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Stine Brix (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om det fortsat er ministerens forventning, at ordningen med genordination af receptpligtig medicin kan være til gavn for ca. 350.000 borgere årligt, når den er fuldt udbygget i 2022

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 4
Det fremgår af Bruttoavanceaftalen, at det er forventningen, at ordningen med genordination af receptpligtig medicin kan være til gavn for ca. 350.000 borgere årligt, når den er fuldt udbygget i 2022. Er det fortsat ministerens forventning, og vil ministeren i givet fald oplyse, hvilke antagelser forventningen bygger på?

Svar fra torsdag den 1. november 2018
”Det fremgår af Bruttoavanceaftalen, at det er forventningen, at ordningen med genordination af receptpligtig medicin kan være til gavn for ca. 350.000 borgere årligt, når den er fuldt udbygget i 2022. Er det fortsat ministerens forventning, og vil ministeren i givet fald oplyse, hvilke antagelser forventningen bygger på?” Svar:

Danmarks Apotekerforening foretog som led i forhandlingerne om bruttoavanceaftalen 2018-2019 en beregning af antallet af borgere, som forventes at benytte sig af muligheden for genordination.

Foreningens beregningen bygger på et estimat af antallet af medicinbrugere i forhold til de lægemidler, der er omfattet af ordningen. Danmarks Apotekerforeningen har forudsat, at p-piller, minipiller, diabetes type-2 medicin, medicin mod forhøjet blodtryk og kolesteroltal vil være omfattet af ordningen for genordination.

Ud fra disse lægemidler blev det lagt til grund, at der vil være ca. 2,1 mio. medicinbrugere i målgruppen for genordination. Danmarks Apotekerforening har anslået, at antallet af medicinbrugere vil benytte sig af genordinationsydelsen hvert 6. år svarende til 350.000 borgere årligt.

Disse beregninger har været grundlaget for apotekersektorens finansiering af ydelsen, herunder også udgifter til uddannelse af behandlerfarmaceuter.
0:000:00