Liselott Blixt
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Liselott Blixt (DF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om grunden til, at ministeren ikke vil sikre autorisation til alle farmaceuter og farmakonomer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 63, Spørgsmål 21
Vil ministeren oplyse, hvad grunden er til, at ministeren ikke vil sikre autorisation til alle farmaceuter og farmakonomer?

Svar fra torsdag den 1. november 2018
”Vil ministeren oplyse, hvad grunden er til, at ministeren ikke vil sikre autorisation til alle farmaceuter og farmakonomer?” Svar:

Jeg ser positivt på muligheden for at indføre en autorisationsordning for farmaceuter og farmakonomer. Indførelse af en ny autorisationsordning for en eller flere nye faggrupper kræver imidlertid stillingtagen til en række forhold, herunder f.eks. fastlæggelse af model og tilvejebringelse af den nødvendige økonomi.

På den baggrund har mit ministerium bedt Styrelsen for Patientsikkerhed om at komme med et oplæg til en autorisationsordning for farmaceuter og farmakonomer.

Jeg henviser også til det kommenterede høringsnotat, hvoraf følgende fremgår:

”Ministeriet vil i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed undersøge mulighederne og behovet for at indføre en autorisationsordning for alle farmaceuter. Indførelse af en autorisationsordning vil i givet fald fordre, at der tilvejebringes den nødvendige øko o i.”
0:000:00