Rasmus Vestergaard Madsen
 svarer 
Sophie Løhde

Rasmus Vestergaard Madsen (EL) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, hvorledes sociale klausuler er tænkt anvendt og indgår i den foreslåede ordning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 34
Vil ministeren redegøre for, hvorledes sociale klausuler er tænkt anvendt og indgår i den foreslåede ordning, herunder hvordan der f.eks. stilles krav om overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår, social ansvarlighed og lignende til private aktører/investorer?

Svar fra onsdag den 7. november 2018
pørgsmålet forstås sådan, at der spørges, til hvordan der stilles krav om overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår og andre krav om social ansvarlighed ifm. investeringer, som Den Sociale Investeringsfonds indgår i. Det kan hertil oplyses, at der vil gælde de samme krav og principper for indsatser som følge af fondens investeringer, som for andre offentlige indsatser. Der er herudover indhentet bidrag fra Beskæftigelsesministeriet og Erhvervsministeriet:

For så vidt angår krav om overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår finder Beskæftigelsesministeriets cirkulære om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter anvendelse, hvis der indgås en kontrakt med en privat leverandør om levering af en tjenesteydelse mv. til en statslig ordregiver, jf. cirkulærets § 2.

I forhold til kommuner og regioner er det frivilligt, om de vil anvende arbejdsklausuler, jf. cirkulærets § 8. For så vidt angår krav om social ansvarlighed, så rummer udbudsloven mulighed for at stille et sådant krav i forbindelse med gennemførelsen af en offentlig kontrakt. Kravet skal imidlertid overholde principperne om ligebehandling, gennemsigtighed og proportionalitet samt være forbundet med kontraktens genstand og indgå i udbudsmaterialet.
0:000:00