Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om der er eksempler på, at grundlovens § 73 er anvendt tilsvarende det, som lovforslaget lægger op til

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 38, Spørgsmål 18
Vil ministeren oplyse, om der er eksempler på, at grundlovens § 73 er anvendt tilsvarende det, som lovforslaget lægger op til?

Svar fra torsdag den 8. november 2018
Vil ministeren oplyse, om der er eksempler på, at grundlovens § 73 er anvendt tilsvarende det, som lovforslaget lægger op til?

Svar:

Der findes en række eksempler på lovforslag, som har indeholdt overvejelser om forslags forenelighed med grundlovens § 73.

På almenboligområdet kan jeg nævne L 182 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., lov om ejerlejligheder, lov om leje af almene boliger, lov om afgift ved udstykning m.m. og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. (Forsøg med salg af almene familieboliger), jf. lov nr. 485 af 9. juni 2004.
0:000:00