Rasmus Vestergaard Madsen
 svarer 
Sophie Løhde

Rasmus Vestergaard Madsen (EL) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, hvordan ministeren vil garantere, at projekter som fonden investerer i, lever op til projektbeskrivelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 36
I sit svar på spørgsmål 8 svarer ministeren, at der ikke vil blive ført tilsyn med initiativer og projekter, som fonden støtter. Hvordan vil ministeren garantere, at projekter som fonden investerer i, lever op til projektbeskrivelsen?

Svar fra torsdag den 15. november 2018
Det fremgår bl.a. af besvarelse nr. 8 af 30. oktober 2018, at ”der lægges med lovforslaget derudover ikke op til, at der fastsættes særlige regler om tilsyn med de enkelte initiativer eller projekter, der støttes af fonden. Det indebærer, at spørgsmål om tilsyn med de enkelte projekter vil skulle vurderes ud fra de gældende regler om tilsyn på de omfattede velfærdsområder.” Det betyder, at der med lovforslaget lægges op til, at der skal gælde de samme regler mv. for de indsatser, Den Sociale Investeringsfond investerer i, som der i dag gælder for hhv. statslige, regionale og kommunale indsatser, herunder at tilsyn med de enkelte projekter vil være omfattet af regler efter gældende sektorlovgivning.

Dertil bemærkes det, at der med lovforslagets almindelige bemærkninger, afsnit 3.3.1.2.2.1. lægges op til, at ”fonden skal sikre, at de indsatser der finansieres, designes så der er grundlag for at foretage valide evalueringer af indsatserne. Det skal sikre, at de indsatser der finansieres, skaber viden om effekter og resultater, og at der for de involverede parter i partnerskaberne skabes det bedst mulige grundlag for, at de kan vurdere, om de aftalte mål er opnået som følge af den igangsatte indsats”.
0:000:00