Rasmus Vestergaard Madsen
 svarer 
Sophie Løhde

Rasmus Vestergaard Madsen (EL) spørger ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, hvilke hhv. kvalifikationer og ekspertise ministeren mener, skal være til stede, for at fondens bestyrelse har de nødvendige faglige kvalifikationer og ekspertise til at varetage fondens formål

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 37
På baggrund af ministerens svar på spørgsmål 13 bedes ministeren komme med et konkret eksempel på, præcis hvilke hhv. kvalifikationer og ekspertise, som ministeren mener, skal være til stede, for at fondens bestyrelse har de nødvendige faglige kvalifikationer og ekspertise til at varetage fondens formål?

Svar fra torsdag den 15. november 2018
om det fremgår af besvarelse på spørgsmål nr. 13 af 30. oktober 2018, skal de udpegede bestyrelsesmedlemmer tilsammen have de nødvendige kompetencer til at varetage fondens formål.

De nødvendige kompetencer vil omfatte økonomiske kompetencer på investeringsområdet og viden om den offentlige sektor og civilsamfundet. Der vil således være mange mulige eksempler på, hvordan sammensætningen af fondens bestyrelse kan være.

Der lægges i lovforslaget op til, at ministeren for offentlig innovation udpeger fire bestyrelsesmedlemmer. Det vil jeg gøre i overensstemmelse med de hensyn og retningslinjer, der er gældende i lovforslaget.

Tilsvarende er det fx erhvervsministerens opgave at udpege bestyrelsesmedlemmer til Vækstfondens bestyrelse. Og der findes mange andre lignende eksempler.
0:000:00