Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, hvilke boligområder der vil blive omfattet af de ændrede muligheder for dispensation

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 38, Spørgsmål 44
Hvilke boligområder vil blive omfattet af de ændrede muligheder for dispensation, jf. ændringsforslag nr. 8 og 9?

Svar fra onsdag den 21. november 2018
Hvilke boligområder vil blive omfattet af de ændrede muligheder for dispensation, jf. ændringsforslag nr. 8 og 9?

Svar:

Dispensationsordningen i L38 består af nedenstående fire kriterier. Kriterie 1-3 skal alle opfyldes, hvis man skal have dispensation på baggrund af disse tre kriterier. Derudover kan der gives dispensation på baggrund af det fjerde kriterie.

1) mrådet udgør en betydelig del af det almene byggeri i kommunen (andelen af almene familieboliger i hårde ghettoområder i forhold til almene familieboliger i kommunen overstiger 12 pct.).

2) ybyggeri kan ikke i væsentlig omfang bidrage til nedbringelsen til 40 pct. (der er ikke arealer eller bebyggelsesprocent at fortætte med ikkealmene boliger på eller prisen for nybyggeri overstiger den gennemsnitlige salgspris på ejerlejligheder i kommunen, hvorfor privat nybyggeri ikke er rentabelt).

3) alg kan efter en markedsvurdering kun ske med tab.

4) ransport-, bygnings- og boligministeren kan i særlige tilfælde i forbindelse med udarbejdelse af en fælles udviklingsplan efter ansøgning dispensere fra kravet om 40 pct. nedbringelse af almene familieboliger, når der er tale om et hårdt ghettoområde, som:

a) har færre end 2100 beboere, b) og som ikke opfylder ghettokriteriet vedrørende andel dømte beboere.

Nedenstående tabel viser de områder, der efter ovenstående kriterier og i henhold til 2017-tallene forventeligt kan opnå dispensation:

Dømte (> 2,2 pct.) ,4*

2,7*

1,9*

1,8 1,8 1,9 Side Område Munkebo, Kolding Motalavej, Slagelse Korskærparken, Fredericia Agervang, Holbæk Sundparken, Horsens Finlandsparken, Vejle Antal beboere 1.441 1.698 1.717 1.473 1.482 1.630
0:000:00