Roger Courage Matthisen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Roger Courage Matthisen (ALT) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om der er forskning eller impiri, der underbygger, at det netop er den foreslåede grænse på 40 pct. familieboliger, der giver den ønskede effekt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 38, Spørgsmål 49
Ministeren har i svaret på spørgsmål 23 til lovforslaget (om der er forskning, der underbygger, at tiltagene har den ønskede effekt) ikke forholdt sig til det helt grundlæggende tiltag i lovforslaget om at reducere andelen af almene familieboliger til 40 pct. Vil ministeren på den baggrund svare på, om der er forskning eller impiri, der underbygger, at det netop er den foreslåede grænse på 40 pct. familieboliger, der giver den ønskede effekt?

Svar fra onsdag den 21. november 2018
Ministeren har i svaret på spørgsmål 23 til lovforslaget (om der er forskning, der underbygger, at tiltagene har den ønskede effekt) ikke forholdt sig til det helt grundlæggende tiltag i lovforslaget om at reducere andelen af almene familieboliger til 40 pct. Vil ministeren på den baggrund svare på, om der er forskning eller empiri, der underbygger, at det netop er den foreslåede grænse på 40 pct. familieboliger, der giver den ønskede effekt?

Svar:

Som det fremgår af spørgsmål 23 er der flere publikationer på området, som dokumenterer, at strukturelle og fysiske indsatser har effekt. Mig bekendt har der dog ikke været forsket i, om grænsen bør være på 30, 40 eller f.eks. 50 pct.
0:000:00