Lennart Damsbo-Andersen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Lennart Damsbo-Andersen (S) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om medarbejdere der er ansat i et mindre hjemmeplejefirma, der går konkurs, og som ved konkursen ikke har aktiver, er afskåret fra at få dækket deres løntilgodehavender af LG

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 11, Spørgsmål 3
Ministeren bedes redegøre for, om lovforslaget medfører, at medarbejdere der f.eks. er ansat i et mindre hjemmeplejefirma, der går konkurs, og som ved konkursen ikke har aktiver af betydning, er afskåret fra at få dækket deres løntilgodehavender af LG?

Svar fra mandag den 26. november 2018
”Ministeren bedes redegøre for, om lovforslaget medfører, at medarbejdere der f.eks. er ansat i et mindre hjemmeplejefirma, der går konkurs, og som ved konkursen ikke har aktiver af betydning, er afskåret fra at få dækket deres løntilgodehavender af LG?” Svar:

Den dækning af lønmodtagertilgodehavender, som Lønmodtagernes Garantifond forestår, afhænger ikke af størrelsen af en konkursramt virksomhed eller aktiverne i konkursboet. Dette ændres der ikke på med lovforslaget.

Hvis der i et konkursbo ikke er aktiver, der kan give dividende til et krav efter konkurslovens § 95, der omhandler lønmodtagerkrav, vil der imidlertid ikke ske prøvelse af lønmodtagerkrav. Hvis der ikke sker prøvelse af lønmodtagerkrav, vil den foreslåede ændring af lov om Lønmodtagernes Garantifond ikke få betydning, da det i lovforslaget forudsættes, at et krav bestrides af arbejdsgiver eller dennes bo under henvisning til, at der har fundet en virksomhedsoverdragelse sted.

J.nr.

2018 - 2276
0:000:00