svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om teknisk bistand til ændringsforslag, som indeholder en permanent fratagelse af retten til salg af cigaretter ved grove eller gentagne overtrædelser af forbuddet mod salg af tobak til personer under aldersgrænsen på 18 år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 108, Spørgsmål 7
Ministeren bedes som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, som indeholder en permanent fratagelse af retten til salg af cigaretter ved grove eller gentagne overtrædelser af forbuddet mod salg af tobak til personer under aldersgrænsen på 18 år.

Svar fra onsdag den 19. december 2018
”Ministeren bedes som teknisk bistand udarbejde ændringsforslag, som indeholder en permanent fratagelse af retten til salg af cigaretter ved grove eller gentagne overtrædelser af forbuddet mod salg af tobak til personer under aldersgrænsen på 18 år.” Svar:

Som jeg også svarede i spørgsmål 6 (L 108), mener jeg, at der i lovforslaget er den rette balance i forhold til overtrædelsen og de sanktioner, som kan anvendes.

Jeg finder ikke behov for at ændre lovforslaget, så der kan ske permanent frakendelse af retten til salg af cigaretter ved grove eller gentagne overtrædelser af forbuddet mod salg af tobak til personer under aldersgrænsen på 18 år, men vedlægger på udvalgets anmodning et teknisk ændringsforslag. Det skal understreges, at jeg ikke kan støtte det, jf. ovenfor.
0:000:00