Jeppe Klenitz-Jakobsen
 svarer 
Claus Hjort Frederiksen

Jeppe Jakobsen (DF) spørger forsvarsministeren, Claus Hjort Frederiksen, om ministeren vil tilsende udvalget de instrukser, det danske mandskab skal operere under, når de sendes ud til støtte for den franske hangarskibsgruppe

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 56, Spørgsmål 2
Vil ministeren tilsende udvalget de instrukser, det danske mandskab skal operere under, når de sendes ud til støtte for den franske hangarskibsgruppe? Herunder m.h.t., hvordan mandskabet skal håndtere evt. flygtninge/migranter, de møder på havet.

Svar fra fredag den 11. januar 2019
”Vil ministeren tilsende udvalget de instrukser, det danske mandskab skal operere under, når de sendes ud til støtte for den franske hangarskibsgruppe? Herunder m.h.t., hvordan mandskabet skal håndtere evt. flygtninge/migranter, de møder på havet.” Svar:

Forsvarskommandoen har oplyst, at de missionsspecifikke instrukser for det kommende bidrag til den franske hangarskibsgruppe endnu ikke foreligger i endelig form. Disse forventes at foreligge ultimo januar 2019. Forsvarskommandoen oplyser endvidere, at instrukserne vil være klassificerede.

Da instrukserne vil være klassificerede, vil de ikke kunne oversendes til Forsvarsudvalget.

Forsvarsudvalgets medlemmer vil derimod kunne få adgang til at læse de missionsspecifikke instrukser i fortrolighed efter nærmere aftale med Forsvarsministeriet, når disse er færdiggjort.
0:000:00