Rosa Lund
 svarer 
Søren Pape Poulsen

Rosa Lund (EL) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om ministeren til hensigt at indføre en ordning, der vil afskære nogen personer fra at kunne få tilladelse til at anvende sikkerhedsvest

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 2
Har ministeren til hensigt at indføre en ordning, der vil afskære nogen personer – f.eks. personer straffet for rocker- eller bandekriminalitet – fra at kunne få tilladelse til at anvende sikkerhedsvest?

Svar fra torsdag den 24. januar 2019
Justitsministeriet kan oplyse, at der med lovforslaget lægges op til, at justitsministeren bemyndiges til at fastsætte bestemmelser om, at personer, der ønsker at bære sikkerhedsveste på offentligt tilgængelige steder, skal anmelde at være i besiddelse af en sådan vest til politiet. Kravet om forudgående anmeldelse vil ikke gælde for personer, der anvender sikkerhedsveste i forbindelse med deres erhverv, herunder myndighedspersoner, autoriserede dørmænd, vagter eller forhandlere af sikkerhedsveste. Med lovforslaget foreslås således en registreringsordning, hvor personer, der ønsker at bære en sikkerhedsvest på offentligt tilgængelige steder, skal være registreret hos politiet som værende i besiddelse af en sådan vest.

Der foreslås derimod ikke en ordning, hvor politiet skal give tilladelse til, at en sikkerhedsvest bæres på et offentligt tilgængeligt sted. Formålet med den foreslåede ordning er således ikke at afskære personer straffet for bandekriminalitet – eller andre personer i øvrigt – fra at besidde en sikkerhedsvest, men at give politiet et bedre efterretningsbillede i forhold til potentielt farlige konfliktsituationer i bandemiljøet.

0:000:00