Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Anders Samuelsen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger udenrigsministeren, Anders Samuelsen, hvorvidt der er EU-lande, hvor det ved optagelsen i EU er blevet lovet, at EU vil give støtte til dekommissionering af kernekraftværker

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 54, Spørgsmål 2
Er der lande, som er optaget i EU, hvor det ved optagelsen i EU er blevet lovet, at EU vil give støtte til dekommissionering af kernekraftværker?

Svar fra torsdag den 7. marts 2019
EU har for nuværende forpligtet sig til at støtte afvikling og nedlæggelse af kernekraftværker ved Bulgarien, Litauen og Slovakiets optagelse i EU.

Det omhandler specifikt Kozloduy-kernekraftsværket i Bulgarien, Ignalina-kernekraftværket i Litauen og Bohunice v1-kernekraftværkets enhed 1 og 2 i Slovakiet. Forpligtelsen over for Litauen og Slovakiet er fastlagt i hhv. protokol 4 og 9 i Tiltrædelsestraktaten fra 2003.

Forpligtelsen over for Bulgarien er fastlagt i Protokol om vilkårene og de nærmere bestemmelser for optagelse af Republikken Bulgarien og Rumænien i Den Europæiske Union fra 2005.
0:000:00