Malou Lunderød
 svarer 
Mai Mercado

Malou Lunderød (S) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, hvordan kommunen skal håndtere en situation, hvor der opstår konflikt mellem formålene i de forskellige planer, der udarbejdes for borgere i målgruppen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvordan kommunen skal håndtere en situation, hvor der opstår konflikt mellem formålene i de forskellige planer, der udarbejdes for borgere i målgruppen, som f.eks. kan være, at jobcenteret ikke kan igangsætte en beskæftigelsesrettet indsats, før borgeren er stoffri, mens behandlingsstedet finder det gavnligt for borgeren at være i arbejde, mens behandlingen foregår?

Svar fra fredag den 5. april 2019
”Vil ministeren redegøre for, hvordan kommunen skal håndtere en situation, hvor der opstår konflikt mellem formålene i de forskellige planer, der udarbejdes for borgere i målgruppen, som f.eks. kan være, at jobcenteret ikke kan igangsætte en beskæftigelsesrettet indsats, før borgeren er stoffri, mens behandlingsstedet finder det gavnligt for borgeren at være i arbejde, mens behandlingen foregår?” Svar:

Jeg vil først henvise til mit svar på spørgsmål nr. 1 ad L 187, hvor der redegøres for kommunernes mulighed for og formålet med at udarbejde en helhedsorienteret plan til borgere med komplekse og sammensatte problemer.

Jeg vil i forlængelse heraf pege på, at regeringen i december 2018 indgik aftale om rammerne for en helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse problemer sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Som det fremgår af aftalen, er aftaleparterne enige om at tage et opgør med silotænkningen i lovgivningen og skabe rammerne for en helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse behov med det formål, at flere bliver i stand til at mestre eget liv og komme i beskæftigelse.
0:000:00