Malou Lunderød
 svarer 
Mai Mercado

Malou Lunderød (S) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, hvordan det sikres, at brugen af termen ’terapeutisk’ i forbindelse med den sociale behandling ikke leder til en forringet kvalitet i tilbuddet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvordan det sikres, at brugen af termen ’terapeutisk’ i forbindelse med den sociale behandling ikke leder til en forringet kvalitet i tilbuddet, da ’terapeut’ ikke er en beskyttet titel, som der henvises til i høringssvaret fra Gadejuristen?

Svar fra fredag den 5. april 2019
”Vil ministeren redegøre for, hvordan det sikres, at brugen af termen ’terapeutisk’ i forbindelse med den sociale behandling ikke leder til en forringet kvalitet i tilbuddet, da ’terapeut’

ikke er en beskyttet titel, som der henvises til i høringssvaret fra Gadejuristen?” Svar:

Det afgørende for en effektiv stofmisbrugsbehandling er, at indsatsen tilrettelægges ud fra borgerens problemer og behov. Der er ikke i dag krav om, at tilbud om stofmisbrugsbehandling skal indeholde en psykologisk indsats. I lovforslaget er terapeutisk anvendt frem for psykologisk, da det afspejler den indsats, der kan gives.

Som eksempel på en anvendt metodemæssig ramme i den sociale stofmisbrugsbehandling kan fremhæves MOVE. Kernemetoderne i MOVE er kognitiv adfærdsterapi og motiverende samtaler, som er terapeutiske metoder, der kan anvendes af psykologer såvel som socialfaglige medarbejdere i den sociale stofmisbrugsbehandling.

For netop at understøtte en helhedsorienteret og systematisk stofmisbrugsbehandling har regeringen sammen med de øvrige satspuljepartier med aftalen på sundhedsområdet afsat midler til at videreføre implementeringen af de Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling.
0:000:00