Finn Sørensen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Finn Sørensen (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om de bagvedliggende beregninger for det omkostningsskøn for indførelsen af et id-kort i byggebranchen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 126, Spørgsmål 1
Vil ministeren oversende de bagvedliggende beregninger for det omkostningsskøn for indførelsen af et id-kort i byggebranchen, som ministeren præsenterede i forbindelse med 1. behandling af beslutningsforslaget?

Svar fra onsdag den 1. maj 2019
”Under 1. behandling af beslutningsforslaget oplyste socialdemokraternes ordfører, at gennemførelse af forslaget ville betyde en udgift til etablering på 134 mio. kr. og en årlig udgift på 53-54 mio. kroner. Forespurgt oplyste ordføreren, at beregningerne stammede fra et notat udarbejdet i Beskæftigelsesministeriet.

Ministeren bedes bekræfte rigtigheden af denne oplysning og i givet fald fremsende det pågældende notat til udvalget. Ministeren bedes samtidig forklare, hvorfor notatet ikke er fremsendt til hele udvalget inden 1. behandling, men i stedet har været forbeholdt ordførerne fra regeringspartierne?” Endeligt svar:

Hermed fremsendes Arbejdstilsynets notat af 30. april om udredning af ID-kort og en generel sikkerhedsuddannelse. Det kan oplyses, at notatet er sendt til arbejdsmiljøforligskredsen den 16. juni 2009.

De økonomiske beregninger, som ordførerne fra Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre henviste til under 1. behandling af beslutningsforslag B 94 om indførelse af et ID-kort i byggebranchen baserer sig på oplysningerne i dette notat.

Beskæftigelsesudvalget har ikke forud for 1. behandling af B94 udbedt sig oplysninger fra Beskæftigelsesministeriet til brug herfor.
0:000:00