Thomas Danielsen
 spørger 
Lars Christian Lilleholt

Thomas Danielsen (V) spørger energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilleholt, om fastsættelse af, hvor meget Danmark må udlede frem til 2050 under hensyntagen til Danmarks ”historiske ansvar”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 96, Spørgsmål 1
Det er uomtvisteligt, at Danmark skal have et ambitiøst mål for den langsigtede klimaindsats. Derfor har et samlet Folketing sat et mål om netto-nul i 2050. I borgerforslaget nævnes dog, at Klimarådet skal analysere, hvor store udledninger Danmark samlet set kan have frem mod 2050 for at leve op til Parisaftalen. Er det muligt med afsæt i Parisaftalen at fastsætte, hvor meget Danmark må udlede frem til 2050 under hensyntagen til Danmarks ”historiske ansvar”, som ligeledes nævnes som en faktor med indflydelse på målfastsættelsen?

0:000:00