svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om beregninger for hvilke byer det vil have samfundsøkonomiske gevinster at oprette miljøzoner, DCE

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 16
Har ministeriet i forbindelse med forberedelsen af lovforslaget beregnet, for hvilke byer det vil have samfundsøkonomiske gevinster at oprette miljøzoner, og hvordan vil resultaterne se ud, hvis tallene fra rapporten ”Miljøøkonomiske beregningspriser for emissioner 3.0”, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, 14. marts 2019 inkluderes i disse beregninger?

Svar fra onsdag den 1. maj 2019
Der er alene gennemført detaljerede beregninger for København og Frederiksberg i forbindelse med udarbejdelsen af lov forslaget. Ud fra en betragtning om at befolkningsandelen i de øv rige større byer, A arhus, Aalborg og Odense samlet set kan sammenlignes med hovedstaden , er de samlede omkostninger skønnet v ed at gange tallet for København med 2.

Miljøeffekten af lov forslaget er regnet som et interval mellem beregningsprisen for København/Frederiksberg og for de øv rige byer. En opdatering af disse beregninger på baggrund af de ny e tal v iser, at de v elfærdsøkonomiske gevinster v ed regeringens forslag stiger fra 1 20-493 mio. kr. til 41 4-1 .087 mio. kr.

Der er i forbindelse med lovforslaget ikke lav et selvstændige v elfærdsøkonomiske beregninger for effekten af oprettelse af miljøzoner i forskellige danske byer. Derfor er der ikke beregninger om dette med de ny e tal.

De "Miljøøkonomiske beregningspriser for emissioner 3.0" indeholder en beregning af lokalt eksponeringstillæg for by er af forskellig størrelse. For København er tillægget på 1 .289 kr. for partikler. For Århus er tallet 433 kr., mens det for helt små byer er 27 3 kr. I København er det således 4,7 gange større end i små by er.

Jeg henv iser i øv rigt til mit sv ar på spm. 7 og 8 til L 1 91 .
0:000:00