svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om kommentar til henvendelse af 1/5-19 fra ITD om bekymring ved at overgå til skæringsdatoer frem for den registrerede euronorm

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 18
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 1/5-19 fra ITD om bekymring ved at overgå til skæringsdatoer frem for den registrerede euronorm
Svar fra mandag den 6. maj 2019
Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, tilkendegiver i deres henvendelse en generel støtte til lovforslaget om skærpede miljøzoner og indførelsen af en digital kontrol, der afskaffer de fysiske miljøzonemærker. Derudover opfordrer ITD til, at miljøzonekravene bør baseres på Euronormer og ikke første registreringsdato, som det fremgår af lovforslaget.

Regeringen vil stramme håndhævelsen af miljøzonereglerne gennem en digitalisering af kontrollen, hvilket nødvendiggør et sikkert registreringsgrundlag. Her er det fortsat Miljø- og Fødevareministeriets vurdering, at første registreringsdato er den mest sikre oplysning i det danske motorregister. Endvidere skal det understreges, at køretøjer, som har et partikelfilter, vil have adgang til miljøzonerne uanset køretøjets første registreringsdato.

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spm. 10 til L 191.
0:000:00