Torsten Schack Pedersen
 svarer 
Simon Kollerup

Torsten Schack Pedersen (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om den analyse, der skal udarbejdes i 2020, vil fokusere på betaling af regninger – uanset hvordan regningerne betales

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 46, Spørgsmål 1
Kan ministeren bekræfte, at den analyse, der skal udarbejdes i 2020, vil fokusere på betaling af regninger – uanset hvordan regningerne betales - hvilket vil være i tråd med den politiske aftales krav om teknologineutralitet?

Svar fra mandag den 25. november 2019
Jf. den politiske aftale af den 19. september 2019 om ”styrkelse af indgrebsmulighederne over for gebyrer mv. på betalingsserviceløsninger” skal Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøge priser og avancer inden for betalingsserviceløsninger (direkte debitering) og beslægtede markeder.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har oplyst, at undersøgelsen vil afdække, hvilke betalingsløsninger der er i konkurrence med de nuværende løsninger til direkte debitering i Danmark. Relevante betalingsløsninger, der kan anvendes som alternativ til traditionelle direkte debiteringsløsninger, vil dermed indgå i analysen, uanset hvilken teknologisk platform de anvender.

0:000:00