Alex Vanopslagh
 svarer 
Simon Kollerup

Alex Vanopslagh (LA) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, konkurrencemyndighederne allerede i dag har kompetence til at gribe ind over for urimelige priser på Betalingsservice i henhold til konkurrenceloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 46, Spørgsmål 13
Kan ministeren bekræfte, at konkurrencemyndighederne allerede i dag har kompetence til at gribe ind over for urimelige priser på Betalingsservice i henhold til konkurrenceloven? Og kan ministeren bekræfte, at ønsket om at lade direkte debitering omfatte af §122 i lov om betalinger ikke drejer sig om, at man ønsker nemmere adgang til at kunne diktere prissætningen på betalingsmarkedet uden at åbne en konkurrencesag?

Svar fra mandag den 25. november 2019
Jeg kan bekræfte, at konkurrencemyndigheden i henhold til konkurrenceloven udelukkende har mulighed for at gribe ind, hvis en dominerende virksomhed misbruger sin stilling ved eksempelvis at opkræve for høje priser.

Det adskiller sig fra betalingslovens § 122, da betalingslovens bestemmelse ikke stiller krav til virksomhedens markedsstilling eller anvendelsen af denne.

Jeg kan derudover bekræfte, at udvidelsen af §122 i lov om betalinger ikke handler om, at man ønsker nemmere adgang til at kunne diktere prissætningen på betalingsmarkedet uden at åbne en konkurrencesag. Formålet med § 122 er at sikre forbrugere og virksomheder mod, at der fastsættes urimelige priser og avancer.

Jeg henviser desuden til besvarelsen af spørgsmål 5.

0:000:00