Alex Vanopslagh
 svarer 
Simon Kollerup

Alex Vanopslagh (LA) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens rapport: ” Direkte Debitering – Fordele og ulemper ved regulering”, november 2014

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 46, Spørgsmål 15
Kan ministeren bekræfte, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i rapporten: ” Direkte Debitering – Fordele og ulemper ved regulering”, november 2014 skrev, at man skal være varsom med at regulere Betalingsservice, eftersom regulering kan ”reducere innovationen og begrænse udbuddet af nye og alternative produkter” og “mindske incitamentet til at effektivisere og forbedre kvaliteten” og “bidrage til at fastholde den eksisterende markedsstruktur”? Og er det ministerens opfattelse, at hverken en ændring af §122 i lov om betalinger eller et efterfølgende påbud vil kunne påvirke markedsudviklingen negativt?

Svar fra mandag den 25. november 2019
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen offentliggjorde i 2014 en rapport, som påpegede, at der både kan være fordele og ulemper ved at indføre yderligere regulering på området.

I forhold til hvorvidt udvidelsen af § 122 i lov om betalinger vil kunne påvirke markedsudviklingen, henviser jeg til mit svar på spørgsmål 12.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12
0:000:00